Posjet FFOS-u studenata School of Public Policy and Urban Affairs (Northeastern University, Boston, USA)

U sklopu programa “Dialogue of Civilizations: Ethnic Identity and Conflict in Croatia and Bosnia”, pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Matta Leea, skupina od 11 studenata (uz profesora i asistenta) posjetit će Hrvatsku, uključujući i Osijek (26. svibnja – 1. lipnja 2022.).

Studenti će Sveučilišta Northeastern tijekom boravka u Osijeku učiti o etničkom identitetu, sukobima, oporavku i mirenju, traumi i problemima mentalnog zdravlja, stigmi psihičkih poremećaja, kulturalnim konceptualizacijama psihičke patnje, transgeneracijskoj traumi, opcijama tretmana te ulozi nevladinog sektora u podršci mentalnom zdravlju.

Studenti psihologije bit će uključeni u program s ciljem razmjene znanja i informacija o konceptualizaciji patnje i modelima podrške ugroženim skupinama (psihički poremećaji, invaliditet) u Republici Hrvatskoj i SAD-u, te korištenja znanja i kompetencija za rad na specifičnim slučajevima u interkulturalnom kontekstu.

Tijekom posjeta, profesori Filozofskog fakulteta održat će predavanja za studente Sveučilišta Northeastern i studente psihologije.