Poziv na radionicu o korištenju otvorenih obrazovnih sadržaja (OER)

Pozivamo Vas na treću stručnu radionicu  (Multiplier Event) u okviru Erasmus+ projekta Digital Education for Crisis Situations: Times in which there is no alternative (DECriS).

Stručna radionica naziva “Critical elements in designing, adopting and using of Open Educational Resources (OER)” 

održat će se 24. i 25. studenog 2022. u hibridnom modelu (može ju se pratiti uživo i online).

Radionica se održava u Sveučilišnom računskom centru Srce (Josipa Marohnića 5) koji je organizator ove radionice. Radionicu je moguće pratiti i online. Radionica je besplatna, a za sudjelovanje je potrebno napraviti registraciju.

Cilj  radionice je predstaviti rezultate treće faze projekta DECriS u kojoj je fokus bio na identificiranju ključnih čimbenika za izradu, primjenu i korištenje otvorenih obrazovnih sadržaja te njihovoj tipološkoj klasifikaciji. Dio događaja bit će posvećen digitalnom obrazovanju i lekcijama naučenim u pandemiji. Domaći i strani stručnjaci prezentirat će svoje radove i iskustva vezana za temu, a nakon tog dijela predviđeno je vrijeme za diskusiju.

Posebno ističemo:

  •  pozvano predavanje dr. Orne Farrell s Dublin City University koja će predstaviti kako otvorene obrazovne prakse mogu postati mainstream u Europi te
  • panel na temu uloge knjižnica u digitalnom obrazovanju.

Erasmus+ projekt DECris koordinira  Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a partneri su  Stiftung Universität Hildesheim, Njemačka, University of Library Studies and Information Technologies, Bugarska; Universitat de Barcelona, Španjolska te Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu.

Program radionice te obrazac za registraciju dostupni su na web stranicama Srca.