Poziv studentima na radionicu u organizaciji Centra za interdisciplinarna istraživanja

Centar za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta u Osijeku poziva sve studente Filozofskog fakulteta na radionicu o neformalnim metodama učenja kao alatu osnaživanja mladih, koja će biti održana 1. veljače 2023. godine (srijeda) od 17.00 do 19.00 sati u učionici broj 32 Filozofskog fakulteta. Radionicu će voditi Mirna Šostarko, bivša studentica FFOS-a, koja danas radi kao stručna suradnica Društvenog ateljea i Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

Jedan od glavnih ciljeva radionice je doznati više o vrstama učenja (formalno, neformalno, informalno) u kontekstu stjecanja kompetencija za osnaživanje mladih osoba. Naglasak će biti na upoznavanju i stjecanju specifičnih kompetencija koje su usmjerene na rad s mladima (youth work). Da bi se ti ciljevi ostvarili, prvi dio radionice bit će usmjeren na teorijske osnove o vrstama učenja i o kompetencijama, a drugi dio radionice bit će posvećen praktičnim zadacima koji će uključivati osmišljavanje primjera i kreativan pristup metodama u radu s mladima.

Nakon završene radionice studenti će moći objasniti razliku između formalnog, neformalnog i informalnog učenja, moći će prepoznati i objasniti osam ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje, uočiti različite metode neformalnog učenja i razlikovati njihove specifičnosti, samostalno osmisliti i kreirati vlastite primjere neformalnih metoda učenja te primijeniti neformalne metode učenja u praksi.

Za sudjelovanje na radionici studenti će dobiti potvrdu o pohađanju izvannastavne aktivnosti.

Na radionicu se možete prijaviti putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/xxKUN9bTX4PswH3S6

Prijave su otvorene do 29. siječnja 2023. godine.