Poziv studentima na radionicu u organizaciji Centra za interdisciplinarna istraživanja

Centar za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta u Osijeku poziva sve studente Filozofskog fakulteta na radionicu »Artivizam: aktivizam kroz umjetnost«, koja će biti održana 28. veljače 2023. godine (utorak) od 17.00 do 19.00 sati na Filozofskom fakultetu. Radionicu će voditi Bruno Koić, magistar kulturologije, koji danas radi kao stručni suradnik »Društvenog ateljea«, društvenog centra DKolektiva.

Cilj radionice je steći osnovna znanja o aktivizmu kroz različite oblike umjetnosti i umjetničke pokrete tijekom 20. i 21. stoljeća. Osim toga, sadržaj će biti usmjeren i prema sagledavanju umjetničkog izražavanja kao pokretača brojnih promjena u društvu i kao sredstva problematiziranja važnih društveno-političkih pitanja i komuniciranja vlastite vrijednosti. Dakle, umjetnost će biti sagledavana kao angažirana djelatnost koja reagira na društvena zbivanja, potiče na promišljanje i služi kao alat za artikulaciju stavova.

Nakon završene radionice studenti će osvijestiti važnost aktivizma kroz njegove manifestacije tijekom 20. i 21. stoljeća na međunarodnoj i lokalnoj razini, povezati aktivizam s umjetnošću putem brojnih primjera različitih oblika umjetnosti prisutnih u formi umjetničkog aktivizma, prepoznati karakteristike i obilježja umjetničkog aktivizma te znati kako utjecati na promjene u zajednici putem kreativnog i umjetničkog izražavanja.

Za sudjelovanje na radionici studenti će dobiti potvrdu o pohađanju izvannastavne aktivnosti.

Na radionicu se možete prijaviti putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/XzXzugLccu4HHjdc7.

Prijave su otvorene do 25. veljače 2023. godine.

Centar za interdisciplinarna istraživanja