Poziv studentima na radionicu u organizaciji Centra za interdisciplinarna istraživanja

Centar za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta Osijek poziva sve studente Filozofskog fakulteta na radionicu o perspektivama humanističkog obrazovanja za rad u zajednici, koja će biti održana 11. siječnja 2023. godine (srijeda) od 17.30 do 19.30 sati u učionici broj 32 Filozofskog fakulteta. Radionicu će voditi Nikica Torbica, bivši student FFOS-a, koji danas vodi »Društveni atelje«, društveni centar DKolektiva, i koji je nositelj brojnih drugih društveno angažiranih uloga.

Jedan je od ciljeva radionice saznati što je uopće rad u zajednici te na koje je načine moguće znanja i vještine dobivene tijekom studija na FFOS-u koristiti u svojem radu u okviru rada u zajednici, bilo putem organizacija civilnog društva bilo putem volontiranja. Također će biti istaknut i prostor za napredak humanističkih studija iz perspektive osnaživanja kompetencija za rad u zajednici. Dakle, osim teorijskog dijela, radionica će sadržavati i praktični dio u kojem će polaznici imati priliku kreativno primijeniti stečena znanja.

Naime, rad u zajednici zasniva se na analizi potreba i prepoznavanju izazova, preuzimanju odgovornosti te ponudi programa i aktivnosti koji na te potrebe i izazove odgovaraju. I premda je to interdisciplinarno područje u kojem mogu biti uspješne različite struke, pokazalo se da upravo stručnjaci iz humanističkih područja znanosti imaju posebnu važnost u adekvatnom i pravovremenom djelovanju.

Nakon završene radionice studenti će znati što je rad u zajednici, bit će sposobni prepoznati znanja i vještine koje društveno-humanistički studiji pružaju za rad u zajednici, analizirati odgovornost humanističkog intelektualca za odgovaranje na društvene izazove te moći osmisliti aktivnosti kao odgovore na prepoznate probleme u zajednici.

Za sudjelovanje na radionici dobit ćete i potvrdu o pohađanju izvannastavne aktivnosti.

Na radionicu se možete prijaviti putem sljedeće poveznice:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSelEn03y9eV-wc1uwulkcQg_PfGz_L-fp0UGBp0GUD4Q1HqgQ/viewform?usp=sf_link

Prijave su otvorene do 8. siječnja 2023. godine.