POZIV: studentski projekt Karijerni psihodnevnik

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

zadovoljstvo nam je pozvati vas da se uključite u aktivnosti projekta Karijerni psihodnevnik. Svrha je projekta posjet ustanovama s radnim mjestom psihologa i interdisciplinarnim doticajem s psihologijom kako bi se osigurala mogućnost istraživanja i produbljivanja interesa i znanja o primjeni psihologije i potaknulo studente Psihologije već na prijediplomskoj razini na pravovremeno planiranje karijere.

U sklopu projekta planirane su dvije aktivnosti: posjet ustanovama u razdoblju od srpnja do rujna i diseminacija projekta u razdoblju od listopada do prosinca. Neki su od ciljeva projekta – obogatiti kapacitete, interese i vještine ciljane skupine za kvalitetniji razvoj njihove karijere i profesionalnog identiteta, terensko upoznavanje s očekivanjima i zahtjevima radnih mjesta psihologa i popularizacija psihologije kao znanosti.

Studenti ne snose troškove puta, odnosno sudjelovanja u projektu. Posjet ustanovama planiran je u skupinama do 10 studenata u trajanju od pola dana do jednoga dana, ovisno o prijevozu. Datumi posjeta nisu fiksni jer se konačni termini posjeta dogovaraju s prijavljenim studentima, a ustanove s kojima smo dogovorili mogućnost posjeta su:

  • SOS Dječje selo Ladimirevci
  • udruga Don Kihot u Sesvetama
  • Hrabri telefon u Zagrebu
  • Neuropsihijatrijska Bolnica Dr. Ivan Barbot Popovača i
  • Mentalni trening u Zagrebu.

Diseminacija projekta odnosi se na sažimanje usvojenih znanja i informacija iz posjeta odabranim ustanovama u obliku pisanog izvještaja ili postera, uz predavanje ili radionicu. Takav oblik aktivnosti ističe projekt po sveobuhvatnosti jer će time oni koji nisu sudjelovali u posjetu ustanovama imati priliku poslušati znanja i iskustva onih koji jesu.

Projekt organizira skupina studenata druge godine prijediplomskog studija Psihologije uz podršku Filozofskog fakulteta u Osijeku udruge Psihos, a provodi se od lipnja do prosinca 2024. godine.

Prema prijedlogu odluke Natječaja za financiranje studentskih programa u 2024. godini od strane Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku projekt ima sredstva za provođenje.

Studenti koji žele sudjelovati u projektu i posjetiti neku od ustanova mogu se prijaviti na poveznici https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHTwBPJ8wiu1jt1mX0fxU2NFyhgoPdMgm83x-K8UN29RUgMA/viewform sve do nedjelje 23. 6. 2024. u 23:59.

Sretno i hvala na povjerenju!

Vaš KPD tim,
Bernarda Veselovac, Lea Horvat, Ana Aušprung, Marija Ćurić,
Ana Blumenšajn, Rea Kovačević, Marta Ciprić i Tatjana Djedović