Predavanja gostiju iz NR Kine

Pozivamo vas na još jedno događanje u organizaciji Centra za interdisciplinarna istraživanja. Dana 13. prosinca 2022. (utorak) s početkom u 16.15 sati gostujuće predavanje preko platforme Zoom održat će kolege znanstvenici iz Narodne Republike Kine.

Prvo predavanje, naslova „Ekohumanistika“, održat će dr. sc. Goran Đurđević s Beiwai koledža Pekinškog sveučilišta za strane studije. Predavač će u okviru predavanja govoriti o osnovnim pojmovima i načinima istraživanja u područjima ekokritike, ekofeminizma, ekohistorije i pejsažne arheologije.

Drugo predavanje, naslova „Medical visuality“, održat će dr. sc. Yarong Chen iz Škole međunarodnih organizacija Pekinškog sveučilišta za strane studije. Predavačica će u okviru predavanja govoriti o tome na koji se način prezentiraju bolesti, liječnici, terapije i lijekovi u kulturi, antropologiji i povijesti s posebnim osvrtom na kinesku tradicionalnu medicinu i njena prožimanja, sličnosti i razlike sa zapadnjačkom i drugim medicinama.

Praćenje predavanja je slobodno, a pozvani su svi fakultetski zaposlenici, studenti i pojedinci zainteresirani za navedene suvremene teme.

Podaci za prijavu preko Zooma:

https://us06web.zoom.us/j/85606525983?pwd=REZBMUxLRHRnWDFJQ0RuV2FZb3hxdz09

Meeting ID: 856 0652 5983

Passcode: 138882