Promocija sveučilišnog udžbenika “Personality and Intelligence: The Psychology of Individual Differences”

U srijedu, 26. lipnja 2024., održana je promocija sveučilišnog udžbenika Personality and Intelligence: The Psychology of Individual Differences izdanog pod vodstvom Oxford University Pressa. Svečanost je bila posvećena predstavljanju knjige čiji su suurednici bili Philip J. Corr i Dino Krupić.

Promocija je okupila profesore, istraživače i studente s Filozofskog fakulteta u Osijeku. Suurednici knjige Philip J. Corr i Dino Krupić podijelili su svoje iskustvo u uređivanju te uredničke knjige koju su napisali ugledni međunarodni stručnjaci i profesori s područja ličnosti i inteligencije.

Knjiga se ističe po svom kritičkom pristupu, analizirajući ključne aspekte ličnosti i inteligencije te povezujući teoriju sa stvarnim životom. Uz to pruža uvid u metodologiju i statistiku koja dominira u tim područjima psihologije te kritički ocjenjuje znanstvene aspekte ličnosti i inteligencije općenito.

Govorilo se i o procesu stvaranja knjige, a poseban naglasak bio je na prikazu rada uglednih izdavača sveučilišnih udžbenika na primjeru Oxford University Pressa. Sudionici su imali priliku postavljati pitanja te dublje razumjeti kontekst i vrijednost te znanstvene literature.

Svečanost je bila uspješna, pridonoseći akademskoj atmosferi i poticanju interesa za proučavanje ličnosti i inteligencije.

Dino Krupić