Promocija sveučilišnog udžbenika Personality and Intelligence: The Psychology of Individual Differences

Pozivamo Vas na promociju sveučilišnog udžbenika Personality and Intelligence: The Psychology of Individual Differences izdavača Oxford University Press, Oxford.

Ovu uredničku knjigu predstavit će suurednici knjige Philip J. Corr i Dino Krupić.

Knjigu su pisali ugledni međunarodni stručnjaci i profesori koji se bave istraživanjem ličnosti i inteligencije. Knjiga je specifična po tome što prikazuje ključne aspekte o ličnosti i inteligenciji na kritički način, razmatra prošlost, sadašnjost i budućnost navedenih područja te povezuje teoriju sa svakodnevnim životom. Osim psihologije ličnosti i inteligencije knjiga opisuje i metodologiju i statistiku koja dominira u ova dva područja psihologije te daje i kritički osvrt na znanost o ličnosti i inteligencije općenito.

Na promociji će se govoriti i o načinu stvaranja ove knjige i prikazu rada uglednih izdavača sveučilišnih udžbenika na primjeru Oxford University Pressa.

Promocija će se održati u srijedu, 26. lipnja 2024. u 14 sati u maloj svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku (soba 39).

Biografija:

Profesor emeritus Philip J. Corr predaje na fakultetu City, University of London, a bavi se istraživanjem neuroznanosti ličnosti i bihevioralne ekonomije. Predavao je i na istaknutim sveučilištima kao što su University of East Anglia i Swansea University. Također je i suosnivač i bivši predsjednik Britanskog Društva psihologa u području individualnih razlika te ISSID-a, vodećeg međunarodnog društva u području individualnih razlika. Objavio je preko 150 znanstvenih radova, knjiga te biografije “Hans Eysenck: A Contradictory Psychology”, a tijekom karijere osvojio je brojne nagrade, uključujući Early Career Development Award (2001). Profesor Corr ističe se svojim istraživanjem osnovnih sustava motivacije i emocija, posebno istražujući njihovu povezanost s ponašanjem približavanja i izbjegavanja u okviru teorije osjetljivosti na potkrepljenje.

Dino Krupić docent je na Odsjeku za psihologiju Sveučilišta u Osijeku. Predaje predmete iz psihologije ličnosti, primijenjene metodologije i psihometrije. Njegovo je glavno znanstveno područje interesa biološka osnova ličnosti, s posebnim fokusom na proučavanje straha i anksioznosti u laboratorijskim uvjetima. Član je Međunarodnog društva za proučavanje individualnih razlika (ISSID) i Europskog udruženja za psihologiju ličnosti (EAPP). Za svoj istraživački rad dobio je dvije nagrade za znanost na instituciji na kojoj je zaposlen. Osim toga, autor i voditelj programa usavršavanja Norvel Statistics iz područja metodologije i statistike za znanstvene djelatnike.