Sporazum o suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu  

Sporazum o suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu na ostvarivanju odabranih strateških ciljeva u nastupajućem razdoblju

Izv. prof. dr. sc. Ivan Trojan, dekan Filozofskog fakulteta u Osijeku i prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić, dekanica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku potpisali su u utorak, 29. studenoga 2022. godine, sporazum o intenzivnijoj suradnji na ostvarivanju odabranih strateških ciljeva u nastupajućem razdoblju. Sporazumom su definirana zajednička težišta suradnje u cilju razvijanja kulturnih, umjetničkih, znanstvenih, stručnih i nastavnih projekata.

Potpisani je sporazum priprema za buduće pilot-projekte koji će omogućiti suradnju sveučilišnih sastavnica na područjima koja se tradicionalno izvode potpuno odvojeno: od osiguravanja podrške studentima i mladim znanstvenicima do jačanja društvene uloge i snažnijeg iskorištavanja potencijala nastavne ponude pojedinih sastavnica.

Kao prvi konkretan korak u osiguravanju zajedničke znanstvene vidljivosti potpisan je dodatno i sporazum o suizdavaštvu časopisa Nove teorije. Uredništvo časopisa, čiji članovi dolaze iz redova Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Filozofskog fakulteta u Osijeku, popunit će prazninu u ponudi znanstvene periodike o znanosti o umjetnosti.

Filozofskom fakultetu i Akademiji za umjetnost i kulturu za daljnju realizaciju planiranih težišta suradnje bit će iznimno važna potpora Sveučilišta koje je i dosad redovito prepoznavalo sve napore svojih sastavnica u svrhu podizanja kvalitete nastavnog i znanstvenog rada.

Fotografije: Marija Milošević