SUDJELOVALI SMO NA 38. EFPSA KONGRESU!

Od 22. do 28. svibnja 2024., kolege Iva Vlašić, Aleksandar Zjalac i ja sudjelovali smo na EFPSA Međunarodnom kongresu koji se održao u Grčkoj, u mjestu Volos.

Na, sada već, 38. kongresu u organizaciji Europske federacije udruga studenata psihologije (EFPSA) istraživali smo emocije kroz prizmu različitih psiholoških pravaca. Tijekom različitih predavanja i radionica, što stručnjaka, što studenata, upoznali smo važnost emocija u različitim područjima rada psihologa te razmjenjivali iskustva i ideje s drugim kolegama.

Osim aktivnog učenja i upijanja iskustava drugih, predstavili smo i vlastiti rad – Hrvatsku skalu emocionalnog jedenja, koju smo konstruirali i validirali u sklopu kolegija na diplomskom studiju. Skala je namijenjena za ispitivanje emocionalnog jedenja u općoj populaciji u Hrvatskoj.

Uz učenje, upoznali smo i grčku kulturu, znamenitosti, hranu, ali i stvorili divna poznanstva s kolegama diljem Europe.

Ovaj kongres bio nam je divno iskustvo i vjetar u leđa za daljnji rad i napredak. Izuzetno smo zahvalni na ovoj prilici,  na prepoznatosti našeg truda i rada, što nam je otvorilo mogućnost interakcije s drugim stručnjacima i studentima! Bilo je to nezaboravno, a nadamo se ne i posljednje, ovakvo iskustvo!

Romana Storjak, 2. godina diplomskog studija Psihologije