Uručeni ugovori prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija

U  ponedjeljak, 6. lipnja 2022. godine, u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije za 2022. godinu, u Iloku  je potpisan i svečano uručen ugovor o financiranju projekta Nematerijalna kulturna baština Hrvata u Srbiji u funkciji razvoja i suradnje, u kojem je vodeći partner Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a partner na projektu Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice.

U ime Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ugovore je prodekanici Filozofskog fakulteta za razvoj i poslovanje doc. dr. sc. Gordani Lesinger uručila ministrica Nataša Tramišak.

Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, s iznosom financiranja od 3.000.000,00 kuna za 2022. godinu, pokrenut je u cilju jačanja položaja Hrvata u Republici Srbiji. Program je koncipiran kao odgovor na lokalne i regionalne razvojne prioritete, a pridonosi potpori Hrvatima u Republici Srbiji i osnaživanju pograničnog područja Republike Hrvatske, njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju, osigurava pretpostavke za jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te potiče aktivaciju svih dionika na zajedničkom radu za dobrobit hrvatskoga naroda u Republici Srbiji i njihov gospodarski oporavak.