Zlato za FFOS na sveučilišnom natjecanju

Finale sveučilišnog sportskog prvenstva u odbojci održano je 7. prosinca u dvorani Gradski vrt.

Filozofski fakultet u Osijeku nastupio je na ovom natjecanju sa ženskom ekipom u sastavu: Tea Pavlović, Dorja Ivanović, Sara Kolak, Paula Krznarić, Ida Polak, Ariana Ladišić, Dunja Veselčić, Mihaela Stojanović, Martina Babić, Marija Dugandžić, Monika Dugandžić, Hana Lelas i Ela Lazarević.

Djevojke su pod vodstvom prof. Željka Beissmanna, čitaj njegove volje, truda i živaca, uspjele izboriti finale s PTF-om među ekipama FERITOS-a, SPORTMEFOS-a, KIFOS-a, EFOS-a, PRIMOS-a i FAZOS-a.

U izazovnom razdoblju kolokvija, nemogućnošću treniranja u dvorani i stavom: “Idemo utakmicu po utakmicu, borimo se čak i kada gubimo i ne zanosimo se s prethodnim pobjedama.”, koji nam iznosi kapetanica ekipe i libero Tea Pavlović, djevojke su sve utakmice u skupini pobijedile s 2:0, osim one s PTF-om koju on pobjeđuje, a s kojim se ponovno susreću u finalu koje su si osigurale polufinalnom pobjedom protiv ekipe FERITOS.

Zlatu su se nadale, ali i tim postignućem bile iznenađene jer prisjetimo se u zadnjim ishodima natjecanja FFOS broji dvije bronce (obje osvojene u mandatu kapetanice) što se oblikovalo u internu šalu imperativa osvajanja zlata jer je kapetanici ovo završna godina fakulteta, a karijeru treba završiti na vrhuncu!

Da finale nisu bili lagane, a protivnička ekipa respektabilno odlična svjedočila je podrška s tribina i napetost setova u kojim konačno rezultatom 2:1 naše djevojke postaju prvakinje! Izvrsno postignuće ostvarila je i naša Dunja Veselčić s pozicijom primač koja je proglašena najboljom igračicom!

Iznimno ponosni i zahvalni djevojkama i prof. Beissmannu na isticanju FFOS-u na sveučilišnoj razini!

Bernarda Veselovac