Naslovna


Pododsjek za pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičku izobrazbu

Dobrodošli na stranicu Programa za pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičku izobrazbu!

 

Voditeljica Programa: izv. prof. dr. sc. Vesna Bagarić Medve (vbagaric@ffos.hr)

METODIKA NASTAVE INFORMATIKE U OKVIRU PROGRAMA PPDM IZOBRAZBE NA FFOS-U

Datum objave: 12.07.2018.


Metodika nastave informatike u okviru programa cjeloživotnog učenja

Pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke izobrazbe polaznika

na Filozofskom fakultetu u Osijeku

 

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku će od rujna 2018. godine, a u sklopu postojećeg programa cjeloživotnog učenja Pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke izobrazbe (PPDMI) polaznika, u ponudi biti još jedan izborni obvezni predmet. Riječ je o predmetu Metodika nastave informatike. Izvođači nastave su doc. dr. sc. Anita Papić i mr. sc. Silvija Galić s Filozofskog fakulteta u Osijeku, a koeficijent opterećenja polaznika navedenog predmeta iznosi 10 ECTS bodova.

Osnovni cilj predmeta je upoznati polaznike sa suvremenom teorijom i praksom metodike nastave informatike i specifičnostima informatike kao nastavnog predmeta. Polaznici će biti osposobljeni za samostalno  organiziranje i uspješno izvođenje nastave informatike na odgovarajućoj razini obrazovanja. Obzirom na sve veću potrebu izobrazbe u području informatike, a potaknuti velikim naporima koje Ministarstvo  znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske ulaže u pripremne radnje za uvođenje obvezne nastave informatike u 5. i 6. razrede svih osnovnih škola u Hrvatskoj, Filozofski se fakultet odlučio na proširenje programa cjeloživotnog učenja.

Cilj Ministarstva znanosti i obrazovanja usmjeren je prvenstveno na opremanje računalnih učionica u školama diljem Hrvatske kao i na dodatno usavršavanja  nastavnika informatike za izvođenje  kurikuluma za nastavu informatike. Također, projekcije pokazuju kako će osim postojećih nastavnika u obrazovnom sustavu biti neophodno dodatno uposliti stručnjake koji će moći izvoditi nastavu iz predmeta informatike.

Iz razloga što visokoobrazovni sustav, koji trenutno obrazuje nastavnike za izvođenje nastave informatike, možda neće moći u potpunosti odgovoriti budućim izazovima kurikularnih  promjena u osnovnim školama,  potaknuo je Filozofski fakultet na uvođenje novog predmeta Metodike nastave informatike prvenstveno namijenjenog polaznicima koji posjeduju prethodnu formalnu izobrazbu odgovarajućih kvalifikacija kao preduvjeta za izvođenje nastave informatike i to nenastavničkih smjerova.

 Doc. dr. sc. Anita Papić

OBAVIJEST O PRVOM UPISNOM ROKU PROGRAMA PPDM IZOBRAZBE U AKADEMSKOJ 2018./2019. GODINI

Datum objave: 12.07.2018.


OBAVIJEST

O PRVOM UPISNOM ROKU PROGRAMA PEDAGOŠKO-PSIHOLOŠKO-DIDAKTIČKO-METODIČKE IZOBRAZBE U AKADEMSKOJ 2018./2019. GODINI

 

Filozofski fakultet Osijek, u akademskoj 2018./2019. godini, organizira prvi upisni rok Programa pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke izobrazbe koji je namijenjen stručnjacima nenastavničkih profila koji se osposobljavaju za izvođenje nastave u osnovnim i u srednjim školama te fakultetima.

Program mogu upisati:

  1. pristupnici koji su završili sveučilišni diplomski nenastavnički studij prema starom ili prema novom (bolonjskom) programu,
  2. pristupnici koji su završili preddiplomski sveučilišni ili stručni studij (i stekli minimalno 180 ECTS),
  3. pristupnici koji su završili gimnaziju.

Više informacija ovdje

ŠKOLSKA PRAKSA – OBAVIJEST POLAZNICIMA

Datum objave: 22.05.2018.


Filozofski fakultet službenim putem dostavlja svim odabranim školama potrebnu dokumentaciju za svakog polaznika koji se upućuje na polaganje Školske prakse. Nakon ostvarene Školske prakse škola je dužna također službenim putem Filozofskom fakultetu (referadi PPDMI) dostaviti obrazac o položenoj Školskoj praksi ispunjen traženim podatcima, potpisan i ovjeren pečatom škole.

 

ŠKOLSKA PRAKSA – OBAVIJEST O OSTVARIVANJU ŠKOLSKE PRAKSE

Datum objave: 08.05.2018.


Svi polaznici PPDMI koji se upućuju na polaganje Školske prakse mogu se javiti u odabranu ili dodijeljenu školu od 21. svibnja 2018.

OBAVIJEST O NAČINU PRIJAVE I UPISA IZBORNOGA PREDMETA

Datum objave: 03.05.2018.


Obavijest možete vidjeti ovdje

Uvodne obavijesti za polaznike II. upisnog ciklusa (27. siječnja 2018.)

Datum objave: 29.01.2018.


Uvodne obavijesti možete vidjeti ovdje