Gostujuća predavanja: Gerald Hühner

Dr. phil. Gerald Hühner je nakon studija germanistike na Sveučilištu u Bonnu, Njemačka, doktorirao na doktorskom studiju književnosti na Sveučilištu Bielefeld. Radio je kao profesor na sveučilištima u Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, te kao stručnjak za nastavu na Goethe Institutu u Zagrebu. Trenutno radi na projektu otvaranja međunarodnog obrazovnog instututa „Discimus Lab“ u Ptuju, Sloveniji, a održava izobrazbe za nastavnike njemačkoga kao stranoga jezika, drži tečajeve za CLIL, CLIL-robotiku, medije, novinarstvo, storytelling, poetry slam/rap.

Objavio je više knjiga i znanstvenih radova, među važnijima se ističu publikacije „´Zwei mal zwei ist Vier´? Mutmaßungen über Selbstverständliches“ (Metzler Verlag und dtv); „Schreiben ohne Grenzen. Deutsch-ungarische Projekte“ (Goethe-Institut Budapest).

Održat će dva gostuuća predavanja i radionce u srijedu 7. prosinca 2022. godine u prostoriji 25 za studente diplomskoga studija njemačkoga jezika nastavničkoga usmjerenja s temama „Zu Deutsch im technischen Beruf- Shakespeare im Werzeugkasten:  Wortschatzarbeit, Quiz, Storytelling” od 9:45 do 11:15 i „Zu Tierische Grammatik” od 11.30 – 13.00 sati . U predavanju će se pojasniti pojam CLILIG-a i načini njegove implementacije u nastavu njemačkoga jezika od rane do srednjoškolske dobi. Predavanja će se održati na njemačkome jeziku.