Izborna skupština Međunarodne jezikoslovne istraživačke mreže Termini

Katedra za mađarski jezik i književnost

Dana 27. svibnja 2022. godine održana je izborna skupština Međunarodne jezikoslovne istraživačke mreže Termini čiji je član i Institut za jezik Glotta iz Osijeka. Skupštini su prisustvovali i predstavnici institucija koje čine istraživačku mrežu: prof. dr. sc. István Lanstyák iz Ureda za jezik GRAMMA iz Slovačke, prof. dr. sc. Attila Benő i akademik prof. dr. sc. János Péntek iz Instituta za jezik Szabó T. Attila iz Rumunjske, izv. prof. dr. sc. Éva Vukov Raffai iz Ureda za jezika VERBI iz Srbije, dr. sc. Anita Márku iz Instituta za jezik Hódinka Antal iz Ukrajine, dr. sc. Szilvia Szoták iz Instituta za jezik Imre Samu iz Austrije i dr. sc. Péter Gaál iz istog instituta kao predstavnik Slovenije te kao predstavnica Insituta za jezik GLOTTA iz Osijeka i voditeljica naše Katedre i voditeljica

 Instituta, Ana Lehocki-Samardžić. Novo-staro predsjedništvo međunarodne jezikoslovne istraživačke mreže Termini izglasano je u sljedećem sastavu:

Szilvia Szoták (Austrija), predsjednica; János Péntek (Rumunjska), supredsjednik; Anna Kolláth (Slovenija)

, dopredsjednica; István Csernicskó (Ukrajina), dopredsjednik i Ana Lehocki-Samardžić (Hrvatska), tajnik.

Događaju je nazočila u akademkinja svjetskog glasa profesorica Katalin É. Kiss, predsjednica Akademijina Odbora za mađarski jezik u znanosti koja je podržala nove projekte Terminija i ohrabrila kolege za osmišljavanje daljnjih projekata u kojima će Mađarska akademija znanosti i dalje biti partner.

Čestitamo na izboru novom predsjedništvu Terminija!