Poziv: Znanstveno-stručna konferencija „Kontinentalna Hrvatska: povijesni kontekst, aktualnosti i perspektive u budućnosti“

POZIV ZA PREDAJU RADOVA
ZNANSTVENO-STRUČNA KONFERENCIJA
KONTINENTALNA HRVATSKA: POVIJESNI KONTEKST, AKTUALNOSTI I PERSPEKTIVE U BUDUĆNOSTI

Poštovane kolegice i kolege,
drago mi je što vas mogu obavijestiti kako je u tijeku organizacija znanstveno-stručne konferencije „Kontinentalna Hrvatska: povijesni kontekst, aktualnosti i perspektive u budućnosti“ koja se održava uz suorganizatorstvo Zavoda za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Đakovu, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti iz Osijeka, Instituta za istraživanje migracija iz Zagreba, Instituta za turizam, Instituta za razvoj i međunarodne odnose, Filozofskog fakulteta u Osijeku i potencijalne druge suorganizatore.
Cilj konferencije je na tematski sveobuhvatan način staviti kontinentalnu Hrvatsku u fokus znanosti i struke u Republici Hrvatskoj, ali i šire.
Konferencija tematski pokriva različite aspekte koji se tiču života u kontinentalnoj Hrvatskoj (od ekonomskih, društvenih, demografskih i migracijskih pa do povijesnih, kulturnih, identitetskih i drugih aspekata). Uredništvo će prihvaćati i radove koji se ne odnose isključivo na područje kontinentalne Hrvatske, ako se iz njih mogu izvući relevantne pouke primjenjive za područje kontinentalne Hrvatske.
Mjesto i datumi održavanja konferencije: Đakovo, 19. i 20. listopada 2023.
Pozivamo sve zainteresirane znanstvenike i stručnjake da se prijave na konferenciju i da svojim radovima doprinesu kvaliteti konferencije i znanstveno-stručnoj raspravi o temama važnima za život u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Važni datumi:
• Predaja sažetaka radova (do 300 riječi): 30. travnja 2023.
Obavijest o prihvatu sažetka slijedi ubrzo nakon njegove predaje. Uz obavijest o prihvatu sažetka, autori će dobiti i upute za izradu radova.
• Predaja cjelokupnog rada: 30. lipnja 2023.
Planirano je održavanje konferencije u barem tri izdanja (2023., 2024. i 2025. godine). Radovi koji pristignu nakon navedenih datuma mogu biti razmotreni za konferenciju u 2024. godini.
Molimo vas da prijave i sažetke pošaljete elektroničkom poštom na: kontinentalna.konferencija@gmail.com
• Službeni jezici skupa su hrvatski i engleski.
• Za prijavu teme potrebno je poslati naslov teme, afilijaciju autora (za svakog autora), sažetak do 300 riječi i do 5 ključnih riječi na hrvatskom i engleskom jeziku.
• Radovi se šalju na dvostruke recenzije, a nakon pozitivnih recenzija za sudjelovanje na skupu potrebno je uplatiti kotizaciju od 250,00 eura na račun: HR2424020061140484759 (Erste&Steiermärkische Bank d.d.) sa svrhom uplate: kotizacija za konferenciju. U slučaju da je jedna recenzija pozitivna, a druga negativna, uredništvo će donijeti odluku o radu.
• Studentima i umirovljenicima omogućen je popust od 50 % (kotizacija iznosi 125,00 eura).

U nadi suradnje.
Lijep pozdrav
dr. sc. Danijel Knežević, predsjednik organizacijskog odbora