Stipendije programa Fulbright Visiting Scholar za akademsku godinu 2025./2026.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU-a i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH objavljuju natječaj za stipendije programa Fulbright Visiting Scholar u akademskoj godini 2025./2026. za poslijedoktorska istraživanja u trajanju od jednog ili dva semestra (od 4 do 9 mjeseci).

Stipendije su namijenjene kandidatima koji su u trenutku prijave prethodno stekli akademski stupanj doktora znanosti.

Rok za prijavu: 2. rujna 2024.

Opći uvjeti:
Stipendije se dodjeljuju za istraživanje i usavršavanje na sveučilištima u SAD-u. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskoga naziva u SAD-u.

Kandidati trebaju imati izvrsno znanje engleskoga jezika u govoru i pismu te podnijeti dokaz o hrvatskome državljanstvu i zaposlenju u RH kao i priložiti pozivno pismo prihvatne ustanove u SAD-u.

Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu nalaze se na web stranici Veleposlanstva SAD-a:

Apply Now for the Fulbright Visiting Scholar Program for the 2025-2026 Academic Year – U.S. Embassy in Croatia (usembassy.gov)

Kontakt za dodatne informacije:

Public Diplomacy Section/Fulbright Program
fulbrightcroatia@state.gov

Razmatrat će se samo prijave s potpunom dokumentacijom.

Osim online prijave potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju.
Dodatna dokumentacija učitava se elektronički izravno uz online prijavu do naznačenoga roka.

Budući stipendisti moraju biti svjesni kako javnozdravstveni uvjeti, dostupnost konzularnih usluga i prijevoza, kao i funkcionalnost američkih institucija i politike mogu utjecati na njihovu mogućnost putovanja u Sjedinjene Američke Države i sudjelovanja u programu.

 

Izvor: https://www.ampeu.hr/natjecaji/stipendije-mzo-a-ampeu-a-i-vlade-sad-a-program-fulbright-visiting-scholar-za-akademsku-godinu-2025-2026