CfP: Media, American Culture, and Global Perspective: Images, Ideas, and Illusion

31. ožujka 2023. u suorganizaciji Filozofskog fakulteta u Rijeci i Hrvatskog udruženja za američke studije (HUAmS) održan je 11. skup Hrvatskog udruženja za američke studije. Tema skupa bila je Media, American Culture, and Global Perspective: Images, Ideas, and Illusion.

VIŠE >>

Tribina povodom stogodišnjice rođenja povjesničara Howarda Zinna

6. prosinca 2022. u suorganizaciji Centra za sjevernoameričke studije Filozofskog fakulteta u Osijeku i Centra za američke studije Filozofskog fakulteta u Beogradu održana je online tribina povodom stogodišnjice rođenja američkog povjesničara Howarda Zinna. Tribinu je pripremio i vodio dr. sc. Luka Pejić.

VIŠE >>

“Writing a True Story: Narrative, Truth, and the Experience of Writing”

U organizaciji Centra za sjevernoameričke studije 5. listopada 2022. održano je predavanje profesora Roberta P. Yagelskog s University at Albany pod naslovom “Writing a True Story: Narrative, Truth, and the Experience of Writing.” Predavanje je organizirala doc. dr. sc. Jasna Poljak Rehlicki

VIŠE >>

Breaking Stereotypes in American Popular Culture – knjižica sažetaka

Knjižica sažetaka sa skupa Breaking Stereotypes in American Popular culture dostupna je OVDJE >>

Breaking Stereotypes in American Popular Culture

Od 9. do 10. rujna 2022. u suorganizaciji Centra za popularnu kulturu i Centra za sjevernoameričke studije Filozofskog fakulteta u Osijeku održana je deseta radionica Hrvatskog udruženja za američke studije (HUAmS).

VIŠE >>

Gostujuće predavanje Codyja McClaina Browna:

27. svibnja 2022., u sklopu Istraživačkog projekta Centra za sjevernoameričke studije za 2022. godinu, Cody McClain Brown održao je pozvano online predavanje na kolegiju Američka kultura i civilizacija za studente prve godine prijediplomskog studija Engleski jezik i književnost. Predavanje je organizirala doc. dr. sc. Jadranka Zlomislić.

Gostujuće predavanje prof. Jamieja K. Oxendinea

U organizaciji prof. dr. sc. Sanje Runtić 19. svibnja 2022. održano je gostujuće predavanje prof. Jamieja K. Oxendinea o simbolima i dizajnu indijanskih naroda američkog Jugoistoka.

VIŠE >>

Predavanje doc. dr. sc. Jadranke Zlomislić na Sveučilištu u Pečuhu

24. veljače 2022. na Odsjeku za engleski jezik i kulturu Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Pečuhu doc. dr. sc. Jadranka Zlomislić održala je javno predavanje na temu „American literature / Culture in the European context: Cody McClain Brown’s Chasing a Croatian Girl: A Survivor’s Tale“.

VIŠE >>

Witness to Yesterday | Témoins d’hier

Witness to Yesterday is a series of podcasts that furthers the Champlain Society’s mission of deepening awareness of Canada’s documentary past and of the people who created it.

VIŠE >>

var sc_project=12685369;
var sc_invisible=1;
var sc_security=”cc830ac3″;

Web Analytics