Događanja

Panel-diskusija “Primjena predmetnih kurikuluma u nastavnoj praksi”

Centar za didaktičko-metodička istraživanja (CEDIM) organizirao je predstavljanje Centra i panel-diskusiju o temi Primjena predmetnih kurikuluma u nastavnoj praksi na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

 


CEDIM na Tjednu znanosti

 

Centar za didaktičko metodička istraživanja predstavio se i sudjelovao na ovogodišnjem Tjednu znanosti od 7. do 11. veljače 2022. u organizaciji našega fakulteta.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

 


 

VIRTUALNA PANEL-DISKUSIJA

Predmetni kurikulumi u nastavi didaktike i metodike

O predmetnim kurikulumima i njihovoj implementaciji  u nastavi didaktike i metodike u virtualnoj panel-diskusiji raspravljali su nastavnici didaktike i metodike Filozofskoga fakulteta Osijek, Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te studenti Filozofskog fakulteta.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.


Virtualni sastanak voditeljica centara

Voditeljica CEDIMA, izv. prof. dr. sc. Vesna Bjedov, održala je virtualni sastanak s voditeljicom Centra za metodička istraživanja sa sjedištem u Budimpešti, Zsanett Vörös, prof. Tema je sastanka bila upoznavanje s djelokrugom rada centara, zatim s aktualnim, ali i planiranim aktivnostima. Posebno su razmatrane mogućnosti međunarodne suradnje dvaju centara koje bi se u perspektivi mogle ostvariti organizacijom edukacijskih modula te prijavom zajedničkoga projekta.


U organizaciji Centra za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja, 12. veljače 2020. , doc. dr. sc. Renata Jukić održala je na Rektoratu Sveučilišta J. J. Strossmayera, radionicu Ishodi učenja u visokoškolskoj nastavi, za prodekane za nastavu i studente te nastavnike svih sastavnica Sveučilišta.