Arhiva za ‘Stručni kolokviji Odsjeka za informacijske znanosti’ Kategoriju

Održan Stručni kolokvij Odsjeka za informacijske znanosti 7. studenog 2017.

U utorak 7. 11. 2017. godine s početkom u 17:35 sati održan je Stručni kolokvij Odsjeka za informacijske znanosti u organizaciji predstavnika studenata. Pred šezdesetak studenata, uglavnom prve godine preddiplomskog studija, i nekoliko profesora prezentirane su najznačajnije i najzanimljivije aktivnosti iz prošle akademske godine. Studenti su nas na zabavan način informirali o radionicama i projektima koje su organizirali i vodili, o sudjelovanju na konferencijama, volontiranju te stručnom usavršavanju na ljetnoj školi.  Trinaest je studenata prezentiralo ukupno deset aktivnosti kako slijedi:

 1. LEGO Mindstorms radionice (21. 10. 2016.) – Dajana Stojanović
 2. „Nakladništvo – trendovi i konteksti“ (1. i 2. 12. 2016.) – Jelena Duvančić
 3. Kreativna riznica (27. 4. 2017.) – Vedrana Filić
 4. InfoDaska (5. i 6. 5. 2017.) – Tea Miličević, Katarina Đurđević i Ana Boras
 5. Susret za mlade sa Silvijom Šesto (16. 5. 2017.) – Mateja Paradžik
 6. „Živi muzej“ (20. 5. 2017.) – Eva Stojić i Mihaela Kolić
 7. Shift (svibanj 2017.) – Željana Hrkač
 8. European Summer School of Information Science (28. 8. – 1. 9. 2017.) – Ivona Grgić
 9. Volontiranje u Blatu (17. 7. – 29. 7. 2017.) – Tena Vilček
 10. Mipro (svibanj 2017.) –  Tena Vilček

Čestitamo studentima na izvrsnim izlaganjima te studentici Teni Vilček na organizaciji i vođenju Stručnog kolokvija Odsjeka.

Gordana Dukić

 

 

Održan 3. znanstveni kolokvij Odsjeka

Dana 11. siječnja 2017. godine održan je 3. znanstveni kolokvij Odsjeka. Na Kolokviju su ukratko predstavljene tekuće projektne aktivnosti Odsjeka: 1. EINFOSE (Kornelija Petr Balog), 2. Istraživanje informacijskog ponašanja mladih pri pretraživanju zdravstvenih informacija putem mobilnih uređaja (Ivana Martinović), 3. ICT znanstveni laboratorij (Tomislav Jakopec), 4. COST projekt E-READ: Evolution of Reading in the Age of Digitisation (2014. – 2018.) (Zoran Velagić), 5. COST projekt – ARKWORK- Archaeological practices and knowledge work in the digital environment (Sanjica Faletar Tanacković).

 

Stručni kolokvij Odsjeka za informacijske znanosti

U utorak, 10. studenog 2015. godine održan je stručni kolokvij Odsjeka za informacijske znanosti u organizaciji Kluba studenata informacijskih znanosti Libros.

I ovaj su nam puta studenti na zabavan i informativan način predstavili gdje su sve bili, što su radili, koga su upoznali i što su naučili tijekom svojih stručnih putovanja, praksi i aktivnosti.

Tako su prisutni mogli čuti kako je to volontirati i odraditi stručnu praksu u samostanskim knjižnicama, što sve osoba može očekivati ukoliko se odluči sudjelovati na 24-satnom hackathonu i posjetiti stručnu IT konferenciju, kako je to stručno se usavršavati u međunarodnom okruženju jedne jesenske škole te što znači organizirati jednu studentsku konferenciju, odnosno biti sudionikom ASIS&T konferencije.

Izlagalo je ukupno 11 studenata prema sljedećem rasporedu:

 1. Praksa u Mostaru, kolovoz 2015. (Tajana Šimošić i Katarina Paulić)
 2. Volontiranje u samostanskoj knjižnici u Blatu na otoku Korčuli, ljeto 2015. (Mia Kuzmić i Tamara Lemajić)
 3. Radionica “Organizacija i čuvanje osobnih digitalnih dokumenata”, rujan 2015. (Ivana Turk)
 4. Hackathon Osijek, listopad 2015. (Antun Matanović)
 5. Konferencija Droidcon Zagreb, svibanj 2015. (Tena Vilček)
 6. Konferencija Shift Split, lipanj 2015. (Ivana Dejanović i Josipa Iljić)
 7. Autumn School 2015 for Information Retrieval and Information Foraging, rujan 2015. (Mateja Zuzjak)
 8. Konferencija InfoDaska, svibanj 2015. (Iva Magušić-Dumančić)
 9. Konferencija ASIS&T, svibanj 2015. (Robert Janus)

Čestitamo svim studentima na ostvarenim postignućima te im zahvaljujemo na organizaciji još jednog uspješnog stručnog kolokvija.

Održan Kolokvij Odsjeka

Kako bi otvorio prostor za dijalog i razmjenu informacija i događanja između studenata i nastavnika Odsjek za informacijske znanosti ponovno je krenuo s organizacijom Kolokvija Odsjeka. Tako je u srijedu, 29.10., održan prvi kolokvij u suradnji s Klubom studenata informacijskih znanosti Libros na kojem su studenti predstavili aktivnosti u kojima su sudjelovali u 2014. godini (konferencije, praksa, mobilnost).

Kolokvij je otvorila Zrinka Čičak prenijevši svoje iskustvo s LIDA konferencije, nakon čega je uslijedilo izlaganje Ivane Turk koje je govorila o skupu The Geek Gathering i kako su se studenti Informatologije uključili u njegovu realizaciju.

Potom su uslijedile prezentacije i izlaganja o iskustvima s prakse. Ema Čelebić nam je ispričala što je sve radila i naučila u sklopu prakse u tvrtki Inchoo, Antun Matanović je opisao svoje iskustvo s prakse u tvrtki BetaWare; od Hane Marčetić smo imali priliku čuti kako je to volontirati u samostanskoj knjižnici u srcu Mostara, a od Ivane Manojlović kako je protekao prvi BiblioKamp u Ližnjanu čiji je cilj okupiti knjižničare-volontere i otvoriti prostor mladim knjižničarima za aktivno djelovanje u zajednici, ali i za kreativno promišljanje načina na koje bi se moglo proširiti prostor za knjigu u društvu.

Na kraju smo imali priliku čuti o tome kako je bilo na ovogodišnjoj konferenciji PubMet u Zadru o čemu je govorila Elizabeta Vujnovac, a nakon nje Robert Janus opisao je svoje iskustvo Erasmus studenta u Turskoj.

Zahvaljujemo se svim kolegama na njihovim izlaganjima i prezentacijama, kao i svim kolegama u publici koji su tom prilikom čuli korisne informacije i motive za uključivanje u dodatne aktivnosti na Odsjeku.

Hvala svima na ugodnom druženju i vidimo se opet uskoro!

23. stručni kolokvij Odsjeka za informacijske znanosti

23. stručni kolokvij Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku održan je u srijedu 26. siječnja 2011. Na njemu su predstavljeni radovi pripremljeni za međunarodnu studentsku konferenciju Bobcatsss 2011.

Pročitaj ostatak članka »

Pretraživanje
Arhiva