Sommerkolleg – Poletna šola – Corsi universitari estivi – Ljetna škola Bovec 2022.

Filozofski fakultet u Osijeku partner je u organizaciji i provedbi međunarodne Ljetne škole Bovec održane od 17. do 30. srpnja 2022. godine u Bovecu, u Sloveniji.

Međunarodna Ljetna škola u Bovecu održana je u drugoj polovini srpnja 2022. godine s krovnom temom „Geteilte Erinnerungen – Deljeni spomin – Memoria (con)divisa – Memorie (con)dividude – Podijeljeno sjećanje”. Početkom 2022. godine višegodišnjoj organizaciji i provedbi Ljetne škole uz bok Alpen-Adria-Universität u Klagenfurtu, Univerza v Ljubljani, Univerza na Primorskem u Kopru, Svečilištu u Rijeci, Università degli studi di Trieste i Università degli studi di Udine priključio se i Filozofski fakultet u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

U Ljetnoj školi koja je i ove godine promovirala razvoj „žive višejezičnosti“ s osječke su strane sudjelovale doktorandica Sara Galić Ivić s radionicom na temu „Mjesta pamćenja kao elementi oblikovanja kultura sjećanja“ te studentica Informatologije i Povijesti umjetnosti  Lorena Ober koja je sudjelovala u dvotjednim jezičnim tečajevima i tematskim radionicama.

Ovdje možete pročitati osvrt studentice na sudjelovanje u Ljetnoj školi: https://www.ffos.unios.hr/studenti/izvannastavne-aktivnosti/izvjesca-studenti/

Za više informacija o Ljetnoj školi posjetite stranicu glavnog organizatora škole, Sveučilišta Alpen-Adria u Klagenfurtu: https://www.aau.at/international/studieren-im-ausland/sommerschulen/sommerkolleg-bovec/