Naslovna


Znanstveni portal

  Istraživanja u službi zajednice, očuvanja nacionalnog identiteta i odgovor na izazove s kojima se suočava Europska unija

Poziv na dostavu prijava za potporu na temelju Odluke o poticanju prijave na međunarodne kompetitivne projekte u sklopu programa Obzor 2020.

Datum objave: 08.03.2018.


Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nacionalno koordinacijsko tijelo za implementaciju Okvirnog programa za istraživanje i inovacije za razdoblje za 2014. - 2020. usvojilo je Odluku o poticanju prijave na međunarodne kompetitivne projekte u okviru Okvirnog programa za istraživanja i inovacije Obzor 2020.

Cilj navedene Odluke je pružiti dodatnu podršku hrvatskim prijaviteljima na pozive u okviru Programa Obzor 2020. Jedan od strateških ciljeva Vlade RH je povećati apsorpciju sredstava dostupnih za istraživanje i razvoj putem programa koje izravno financira Europska unija. Iz rezultata srednjoročne evaluacije sudjelovanja hrvatskih prijavitelja u programu Obzor 2020. vidljivo je da je participacija hrvatskih prijavitelja relativno niska. Analiza upitnika koje je provelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u prvoj polovici 2017. godine pokazala je da korisnici kao jedan od razloga nesudjelovanja navode nepoznavanje Programa, odnosno nedostatnu podršku svoje ustanove za prijavu na Program te nedovoljno razvijene administrativne kapacitete. Dodatni razlozi prepoznati u navedenoj analizi uključuju teškoće u pronalaženju međunarodnih partnera, ali i nisku osobnu motivaciju za prijavu na natječaje u okviru Obzora 2020.

Detaljnije informacije o ovom pozivu možete pronaći na sljedećoj POVEZNICI.

 

OBZOR 2020- OBAVIJESTI SIJEČANJ 2018.

Datum objave: 26.01.2018.


DOGAĐANJA

NATJEČAJI

PARTNER SEARCH

  • Europska komisija uvela je novu opciju na Portalu sudionika za direktno traženje partnera za pojedine teme (primjer). Zainteresirani prijavitelji mogu pretražiti i listu već postojećih zahtjeva za partnerstvom za pojedinu temu. Detalnije upute pogledajte OVDJE.

Stipendija Fulbright Specialist Program

Datum objave: 10.01.2018.


Objavljen je natječaj Fulbright Specialist Program koji nudi mogućnost ugošćivanja američkih predavača i znanstvenika u trajanju od 2 do 6 tjedana u periodu od 1.10.2018. do 30.09.2019. Rok za prijavu: do 30. ožujka, 2018.

Povznica: https://hr.usembassy.gov/fulbright-specialist-program/