Naslovna


Znanstveni portal

  Istraživanja u službi zajednice, očuvanja nacionalnog identiteta i odgovor na izazove s kojima se suočava Europska unija

Natječaj za potporu "Stjecanje iskustva” u sklopu programa "Povezivanje znanstvenika"

Datum objave: 30.11.2018.


Fond "Jedinstvo uz pomoć znanja" objavio je 20. studenoga 2018. natječaj za potporu "Stjecanje iskustva” u sklopu programa "Povezivanje znanstvenika", koji će biti otvoren do petka 01. veljače 2019. godine. Potpora se dodjeljuje u vidu stipendije za usavršavanje i znanstveno istraživanje.
 
Cilj je potpore "Stjecanje iskustva" dati priliku vrsnim znanstvenicima i stručnjacima iz Hrvatske da posjete najbolje istraživačko-razvojne centre u inozemstvu kako bi uspostavili suradnju i stekli nove vještine potrebne za unaprjeđenje znanosti i tehnologije u domovini. Podnositelji su vrsni znanstvenici koji žive i rade u Hrvatskoj te su stekli doktorat znanosti najkasnije 10 godina od datuma otvaranja natječaja.

Detaljnije informacije o objavljenom natječaju kao i pripadajuća natječajna dokumentacija te obrasci za prijavu mogu se pronaći na stranicama Fonda na sljedećoj POVEZNICI. Svi upiti mogu se uputiti u Tajništvo Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ na adresu elektroničke pošte: ured@ukf.hr, telefon +385 1 23 52 685 ili na adresu: Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“, Ilica 24, 10 000 Zagreb.

NATJEČAJ U NAJAVI HRZZ -Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori „Znanstvena suradnja“

Datum objave: 16.11.2018.


Hrvatska zaklada za znanost najavljuje natječaj Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori "Znanstvena suradnja". Svrha programa je prijenos znanja i privlačenje ulaganja u sustav znanosti te posredno i u sustav gospodarstva kroz suradnju domaćih i znanstvenika iz dijaspore. Konačni cilj je zapošljavanje znanstvenika u ranoj fazi razvoja karijere i umrežavanje sa znanstvenicima u dijaspori.

Očekivano je otvaranje natječaja krajem 2018. s rokom prijave dva mjeseca od otvaranja.

Informacije o natječaju i prijavni obrasci dostupni su OVDJE

Erasmus+ aktivnosti - Pozivi za sudjelovanje u transnacionalnim aktivnostima

Datum objave: 08.11.2018.


Otvoren je novi poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru Erasmus+ programa za 2019. godinu, a za područje visokog obrazovanja relevantna su sljedeća područja:

1.  Unutar KA2 aktivnosti Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse: 

  • Europska sveučilišta, ROK 28. veljače 2019.
  • Udruženja znanja, ROK 28. veljače 2019.
  • Jačanje kapaciteta u području visokog obrazovanja, rok 7. veljače 2019.

 

2.  Aktivnosti Jean Monet 

  •  Katedre, moduli, centri izvrsnosti, potpora udrugama, mreže,projekti, ROK 22. veljače 2019.

 

Novi vodič Erasmus+ (inačica na hrvatskom jeziku) pogledajte na sljedećoj POVEZNICI, a tekst Poziva s rokovima pogledajte OVDJE.

DIGITALNA KNJIŽNICA JSTOR- OTVORENI PRISTUP

Datum objave: 02.11.2018.


Digitalna knjižnica JSTOR je proširila broj knjiga u otvorenom pristupu, te on sada uključuje više od 3.000 naslova, uglavnom iz područja društvenih i humanističkih znanosti. Na POVEZNICI  možete pronaći popis knjiga te tražene knjige pronaći u tražilici.

Google Dataset Search tražilica

Datum objave: 30.10.2018.


Google je pokrenuo Google Dataset Search tražilicu

Ova tražilica omogućuje pretraživanje besplatno dostupnih istraživačkih podataka koji se mogu analizirati i upotrebljavati za pisanje znanstvenih radova.

Tražilica je dostupna na sljedećoj poveznici: https://toolbox.google.com/datasetsearch

Natječaj za Fulbright Specialist Program

Datum objave: 25.10.2018.


Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu objavilo je natječaj "Fulbright Specialist Program" koji hrvatskim akademskim i znanstvenim ustanovama nudi mogućnost ugošćivanja američkih predavača i znanstvenika na razdoblje od 2 do 6 tjedana.

Boravak spomenutih američkih predavača i znanstvenika mora biti realiziran u razdoblju između 1. listopada 2019. i 30. rujna 2020. godine.

Sva visoka učilišta i znanstvene ustanove koje žele sudjelovati u programu podnose prijavu na natječaj Veleposlanstvu SAD-a od 2. studenog 2018. do najkasnije 30. ožujka 2019. godine.

Više informacija o natječaju i prijavni obrazac dostupni su na mrežnim stranicama Veleposlanstva SAD-a.