Naslovna


Znanstveni portal

  Istraživanja u službi zajednice, očuvanja nacionalnog identiteta i odgovor na izazove s kojima se suočava Europska unija

NATJEČAJ U NAJAVI HRZZ -Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori „Znanstvena suradnja“

Datum objave: 16.11.2018.


Hrvatska zaklada za znanost najavljuje natječaj Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori "Znanstvena suradnja". Svrha programa je prijenos znanja i privlačenje ulaganja u sustav znanosti te posredno i u sustav gospodarstva kroz suradnju domaćih i znanstvenika iz dijaspore. Konačni cilj je zapošljavanje znanstvenika u ranoj fazi razvoja karijere i umrežavanje sa znanstvenicima u dijaspori.

Očekivano je otvaranje natječaja krajem 2018. s rokom prijave dva mjeseca od otvaranja.

Informacije o natječaju i prijavni obrasci dostupni su OVDJE

Erasmus+ aktivnosti - Pozivi za sudjelovanje u transnacionalnim aktivnostima

Datum objave: 08.11.2018.


Otvoren je novi poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru Erasmus+ programa za 2019. godinu, a za područje visokog obrazovanja relevantna su sljedeća područja:

1.  Unutar KA2 aktivnosti Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse: 

  • Europska sveučilišta, ROK 28. veljače 2019.
  • Udruženja znanja, ROK 28. veljače 2019.
  • Jačanje kapaciteta u području visokog obrazovanja, rok 7. veljače 2019.

 

2.  Aktivnosti Jean Monet 

  •  Katedre, moduli, centri izvrsnosti, potpora udrugama, mreže,projekti, ROK 22. veljače 2019.

 

Novi vodič Erasmus+ (inačica na hrvatskom jeziku) pogledajte na sljedećoj POVEZNICI, a tekst Poziva s rokovima pogledajte OVDJE.

DIGITALNA KNJIŽNICA JSTOR- OTVORENI PRISTUP

Datum objave: 02.11.2018.


Digitalna knjižnica JSTOR je proširila broj knjiga u otvorenom pristupu, te on sada uključuje više od 3.000 naslova, uglavnom iz područja društvenih i humanističkih znanosti. Na POVEZNICI  možete pronaći popis knjiga te tražene knjige pronaći u tražilici.

ERASMUS - NATJEČAJ ZA MOBILNOST NASTAVNOG OSOBLJA

Datum objave: 31.10.2018.


Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavilo je 1. dodatni natječaj za dodjelu financijskih potpora za realizaciju individualne mobilnosti nastavnog osoblja za boravak na inozemnim ustanovama u Erasmus+ programskim zemljama, u akademskoj godini 2017./2018.

Svrha boravka na inozemnoj ustanovi za nastavno osoblje je održavanje nastave.

Na natječaj se mogu prijaviti svi članovi nastavnog osoblja Sveučilišta u Osijeku koji su na Sveučilištu u Osijeku zaposleni temeljem ugovora o radu, te vanjski suradnici Sveučilišta u Osijeku koji imaju važeći Ugovor o djelu ili poslovnoj suradnji, a uključeni su u nastavni proces na Sveučilištu u Osijeku.

Pristupnici moraju imati hrvatsko državljanstvo ili državljanstvo neke druge države sudionice Erasmus+ Programa.

Nastavnici koji se prijavljuju za aktivnost održavanja nastave trebaju imati znanstveno-nastavno zvanje, umjetničko-nastavno zvanje ili nastavno zvanje. Zaposlenici u statusu znanstvenog novaka ili asistenta mogu se prijaviti za aktivnost održavanja nastave uz uvjet da su na matičnoj sastavnici uključeni u izvedbu nastave.

Važeće razdoblje za realizaciju Erasmus+ mobilnosti je 01. siječnja 2019. – 31. svibnja 2019.

Rok za prijavu je 1. prosinca 2018., a detaljnije informacije o ovom natječaju pogledajte OVDJE.

Google Dataset Search tražilica

Datum objave: 30.10.2018.


Google je pokrenuo Google Dataset Search tražilicu

Ova tražilica omogućuje pretraživanje besplatno dostupnih istraživačkih podataka koji se mogu analizirati i upotrebljavati za pisanje znanstvenih radova.

Tražilica je dostupna na sljedećoj poveznici: https://toolbox.google.com/datasetsearch

Natječaj za Fulbright Specialist Program

Datum objave: 25.10.2018.


Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu objavilo je natječaj "Fulbright Specialist Program" koji hrvatskim akademskim i znanstvenim ustanovama nudi mogućnost ugošćivanja američkih predavača i znanstvenika na razdoblje od 2 do 6 tjedana.

Boravak spomenutih američkih predavača i znanstvenika mora biti realiziran u razdoblju između 1. listopada 2019. i 30. rujna 2020. godine.

Sva visoka učilišta i znanstvene ustanove koje žele sudjelovati u programu podnose prijavu na natječaj Veleposlanstvu SAD-a od 2. studenog 2018. do najkasnije 30. ožujka 2019. godine.

Više informacija o natječaju i prijavni obrazac dostupni su na mrežnim stranicama Veleposlanstva SAD-a.

Stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2019./2020.

Datum objave: 26.09.2018.


Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2019./2020.

Više možete naći na sljedećoj poveznici: https://mzo.hr/hr/stipendije-svicarske-konfederacije-u-akademskoj-godini-20192020