Naslovna


Znanstveni portal

  Istraživanja u službi zajednice, očuvanja nacionalnog identiteta i odgovor na izazove s kojima se suočava Europska unija

Međunarodna konferencija povodom 35. obljetnice hrvatskih studija na Sveučilištu Macquarie iz Australije

Datum objave: 16.01.2019.


Centar za hrvatske studije Sveučilišta Macquarie (Australija) poziva sve zainteresirane znanstvenike, nastavnike i studente na sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji s temom Hrvatska i Hrvati u prošlim i ovodobnim umrežavanjima. Rok je za slanje sažetaka 15. travnja 2019., a tekst prvoga poziva može se preuzeti OVDJE.

Natječaj Hrvatske zaklade za znanost - Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori "Znanstvena suradnja"

Datum objave: 09.01.2019.


Otvoren je natječaj Hrvatske zaklade za znanost Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori "Znanstvena suradnja". Svrha Programa je prijenos znanja i privlačenja ulaganja u sustav znanosti RH te posredno i u sustav gospodarstva kroz suradnju domaćih i znanstvenika iz dijaspore. Konačni cilj Programa je poticanje zapošljavanja znanstvenika u ranoj fazi razvoja karijere i umrežavanje sa znanstvenicima u dijaspori. Također, razvijaju se i osnažuju kompetencije za sudjelovanje u natječajima europskih i međunarodnih organizacija.

Natječajem Programa "Znanstvena suradnja" predviđena je provedba znanstveno-istraživačkih projekata u svim znanstvenim područjima u trajanju najdulje do 31.5.2023. godine (planirani je početak projekata rujan/listopad 2019. godine) te zapošljavanje najmanje dvaju mladih znanstvenika po projektu od kojih jedan mora biti doktorand, a ostali doktorandi ili poslijedoktorandi u ranoj fazi razvoja karijere. Financirat će se provođenje znanstvenog istraživanja, nabava opreme, ukupan trošak plaća mladih znanstvenika, mobilnost i neizravni troškovi.

Natječaj je otvoren do 28. veljače 2019. , a detaljnije informacije o natječaju i obrasci dostupni su OVDJE.

Erasmus+ aktivnosti - Pozivi za sudjelovanje u transnacionalnim aktivnostima

Datum objave: 08.11.2018.


Otvoren je novi poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru Erasmus+ programa za 2019. godinu, a za područje visokog obrazovanja relevantna su sljedeća područja:

1.  Unutar KA2 aktivnosti Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse: 

  • Europska sveučilišta, ROK 28. veljače 2019.
  • Udruženja znanja, ROK 28. veljače 2019.
  • Jačanje kapaciteta u području visokog obrazovanja, rok 7. veljače 2019.

 

2.  Aktivnosti Jean Monet 

  •  Katedre, moduli, centri izvrsnosti, potpora udrugama, mreže,projekti, ROK 22. veljače 2019.

 

Novi vodič Erasmus+ (inačica na hrvatskom jeziku) pogledajte na sljedećoj POVEZNICI, a tekst Poziva s rokovima pogledajte OVDJE.

Natječaj za Fulbright Specialist Program

Datum objave: 25.10.2018.


Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu objavilo je natječaj "Fulbright Specialist Program" koji hrvatskim akademskim i znanstvenim ustanovama nudi mogućnost ugošćivanja američkih predavača i znanstvenika na razdoblje od 2 do 6 tjedana.

Boravak spomenutih američkih predavača i znanstvenika mora biti realiziran u razdoblju između 1. listopada 2019. i 30. rujna 2020. godine.

Sva visoka učilišta i znanstvene ustanove koje žele sudjelovati u programu podnose prijavu na natječaj Veleposlanstvu SAD-a od 2. studenog 2018. do najkasnije 30. ožujka 2019. godine.

Više informacija o natječaju i prijavni obrazac dostupni su na mrežnim stranicama Veleposlanstva SAD-a.