ESG Certifikat sustava osiguranja kvalitete u obrazovanju

Naslovna


Znanstveni portal

  Istraživanja u službi zajednice, očuvanja nacionalnog identiteta i odgovor na izazove s kojima se suočava Europska unija

OBZOR 2020.- NOVE OBAVIJESTI

Datum objave: 10.05.2017.


DOGAĐANJA

  • otvoreni su natječaji za područje Znanost s društvom i za društvo. Prijave projektnih prijedloga moguće su do 30. kolovoza 2017. Sve otvorene natječaje za područje Znanost s društvom i za društvo možete pronaći OVDJE.
  • nacionalni  Mrežni projekt nacionalnih kontakt osoba za 6. društveni izazov "Europa u promjenjivom svijetu- uključiva, inovativna i promišljena društva" Net4Society pripremio je sažetak (factsheet) na temu "Povećanje učinka". Sažetak daje preporuke istraživačima iz 6. društvenog izazova "Europa u promjenjivom svijetu-uključiva, inovativna i promišljena društva" kako što bolje objasniti i povećati učinak u svojim projektnim prijedlozima. Sažetak možete pronaći na web stranicama Net4Society projekta

Hrvatska zaklada za znanost - natječaj za program "Uspostavni istraživački projekti"

Datum objave: 06.05.2017.


Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za program "Uspostavni istraživački projekti".

Cilj ovog programa je potpora osnivanju novih istraživačkih grupa mladih znanstvenika kako bi se ubrzala uspostava samostalnih istraživačkih karijera nakon stjecanja doktorata znanosti. Uspješno vrednovanim znanstvenicima omogućit će se uspostavljanje vlastitih istraživačkih grupa koje će se baviti inovativnim istraživačkim temama. 
Program omogućava da mladi znanstvenici tijekom petogodišnjeg financiranja uspostave istraživačku grupu i svoj laboratorij (ako je laboratorij nužan za istraživanje). Pritom projektni prijedlog mora prvenstveno uključiti razvoj novih istraživačkih tema i/ili metodologije. 

Natječaj je namijenjen istraživačima koji su doktorat znanosti stekli najmanje 2, a najviše 7 godina od roka za prijavu na Natječaj, koji žele osnovati ili razviti novu istraživačku skupinu i postati neovisni istraživači.

Više o programu i natječaju pogledajte OVDJE.